ВКС отхвърли жалбата на Главното мюфтийство срещу решението на САС за имотните му претенции

вкс

ВКС отхвърли като недопустима жалбата на Главното мюфтийство срещу решението на Софийския апелативен съд за претенциите на мюфтийството. Това каза за Агенция „Фокус” кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов във връзка с делото между Община Карлово и Главното мюфтийство за имотните претенции на мюфтийството и за Куршум джамия. Делото е спечелено от Община Карлово.

Днес излезе публикувано на сайта на ВКС решението. ВКС отхвърля като недопустима жалбата на Главно мюфтийство срещу решение на Софийски апелативен съд, а той преди това беше решил, че Главно мюфтийство не се явява правоприемник на съществувалите след освобождението мюсюлмански духовни общини и след като не е първоприемник няма право да предявява искове за собственост, каза Емил Кабаиванов.

Той уточни, че става въпрос за тези искове, които мюфтийството е предявило в цяла България, включително и за Куршум джамия. „Убеден съм, че това решение слага окончателно край на несправедливите и необосновани претенции на Главното мюфтийство. Благодаря на стотиците хиляди българи, които ни подкрепиха, на колегите, с които се борихме заедно – кметът на Кюстендил, на Стара Загора, на Пловдив, на Казанлък, на Панагюрище, на Павел Баня”, посочи д-р Кабаиванов.

Той определи битката като нелесна. „Не съм се съмнявал в справедливостта на българския съд, което и той доказа с днешното си решение. „На карловци най-много благодаря ,защото те бяха до мен и с зад мен в тази битка”, добави още той.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст