Само факти

клм

Исландците – най-невярващи

Социолозите установиха, че Исландия е най-малко религиозната държава в Европа. Изследването показва, че нито един местен гражданин до 34 години, не вярва, че Земята е създадена от Бог. Само допреди 20 години 90% от исландците се определяха като вярващи. Днес за такива се считат по-малко от 50 на сто от населението. Според експертите тенденцията се дължи на повишеното образователно ниво и научния прогрес.

 

Секскукли вместо премии

Много от служителите на китайската фирма Lianlian били учудени, когато вместо ежегодната  парична премия получили надуваеми кукли за секс. На част от работниците в компанията пък били раздадени по 2.5 кг свинско, чехли и билети за караоке. Впоследствие шефовете на Lianlian обяснили, че куклите били предназначени за самотните служители, а причината за странните премии била икономическата криза.

 

Който не може – да не пее

Полицията в Амстердам нахлу в дома на любител на операта, след като съседите му съобщили за странни звуци, носещи се от жилището. Те помислили, че мъжът е станал жертва на нападение. Оказало се, че той просто слуша музика със слушалки и припява. Тъкмо тези звуци били  възприети от съседите като викове за помощ. Полицаите чули воплите още във входа, а след като домакинът не реагирал на позвъняването, разбили вратата на апартамента.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст