Германското правителство затяга правилата за даване на убежище

Според предварително уточнените графици германският Бундестаг и парламентът на Холандия гласуваха за втория спасителен кредитен пакет.

Германското правителство реши да затегне правилата за даване на убежище, заяви вицеканцлерът и министър на икономиката и енергетиката Зигмар Габриел, цитиран от Ройтерс.

Той заяви, че след разговори с канцлера Ангела Меркел и премиера на провинция Бавария Хорст Зеехофер лидерите на управляващата коалиция са се споразумели да задействат пакет от мерки за повишаване на ефективността на усилията за справяне с мигрантския поток.

По думите му пакетът предвижда мигрантите, които получават ограничен бежански статут, да не могат да довеждат свои роднини в Германия в продължение на две години.

Мерките включват също използване на специални центрове за бърза обработка на документите на мигрантите, които имат малки реални шансове да получат убежище.

Освен това Германия ще обяви Мароко, Алжир и Тунис за сигурни страни, което значи, че кандидатите за убежище от тези държави могат да бъдат върнати в своята родина по ускорена процедура.

Междувременно кралят на Мароко Мохамед Шести се споразумя с германския канцлер Ангела Меркел за репатриране на незаконни мигранти в африканската държава,.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст