Патриотите подкрепят референдум за връщане на смъртното наказание

Патриотичния фронт подкрепя въпрос дали да се върне смъртното наказание след референдум

Патриотичният фронт подкрепя искането да се проведе референдум, на който да се постави въпроса за връщане на смъртното наказание. Това стана ясно след като евродепутатът Ангел Джамбазки от ВМРО и народният представител Искрен Веселинов от Патриотичния фронт се срещнаха с роднини на жертви на убийства. 

На дискусията присъстваха роднини на Вероника Здравкова, убита през февруари 2015 г. във Велико Търново, Яна Кръстева, убита през юли 2011 г. в София, Тодор Йорданов, убит през януари 2016 г. във Враца, Михаил Стоянов, убит през септември 2008 г. в София, Николай Димитров, убит през октомври 2013 г. във Враца и други.

Евродепутатът Ангел Джамбазки отбеляза, че при ширещата се тежка престъпност има резон с референдум да се върне смъртното наказание. "През последните десетилетия моралните устои са твърде разклатени и смъртното наказание има възпираща роля", изтъкна депутатът Искрен Веселинов. "Дебатът все повече ще се превръща и в европейски, въпреки че преди време идеята бе смятана за антихуманна. Има крещящи гаври с нашето чувство за справедливост, не може убиецът на Вероника три пъти да убива, да лежи в затвора, а като излезе на свобода – да убива отново", разгневи се Веселинов, който призова да се сложи край на това. 

Почернените родители поискаха да се обърне сериозно внимание на превенцията, компетентните разследващи и правораздавателни органи да си вършат съвестно работата, да се достига до 100% доказване на убиеца, за да не отиват невинни в затвора, а убийците да получават адекватни присъди – над 30 години за убито дете под 18 години. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст