Патриотите са за връщане на смъртното наказание

Ангел Джамбазки

Народни представители от Патриотичния фронт призоваха да се инициира референдум за връщане на смъртното наказание. Това стана, след като евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки и колегите му от ПФ се срещнаха на 29 януари в парламента с родители на убити деца. Сред тях бяха близки на убитата във Велико Търново Вероника Здравкова, на намерилата смъртта си в София Яна Кръстева и на убития във Враца в началото на годината Михаил Стоянов. 

"Категорично подкрепяме връщането на смъртното наказание. Може би начинът това да се случи е след референдум", посочи Джамбазки. Той даде за пример Унгария, където се подготвя подобен законопроект. 

Депутатите от Патриотичния фронт ще предложат промени в Наказателния и Наказателнопроцесуален кодекс. Те изтъкнаха, че дебатът се превръща и в европейски, въпреки че преди време идеята била смятана за антихуманна. Народният представител от ПФ Искрен Веселинов отбеляза, че през последните десетилетия моралните устои са твърде разклатени и смъртното наказание ще има възпираща роля. "Има крещящи гаври с нашето чувство за справедливост. Не може убиецът на Вероника три пъти да убива, да лежи в затвора, а като излезе на свобода – да убива отново", възнегодува Веселинов. 

 "Ние вече не можем да помогнем на себе си, но искаме да помогнем да не се случи и на други", заявиха роднините на жертвите. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст