Ще строят втора съдебна палата в Пазарджик

съд пазарджик

Нова сграда за нуждите на съда ще бъде построена в Пазарджик, съобщи кметът на града Тодор Попов. Теренът за нея вече е отреден, а на последната сесия на Общинския съвет е гласувано да бъде предоставен безвъзмездно терен до старата автогара, зад бившия магазин „Пени”. В момента там е таксиметрова стоянка, съобщава  Дарик Пловдив.

Градоначалникът връчи официалното решение на съветниците като символичен подарък на председателката на Окръжния съд Елеонора Серафимова по време на откриването на новия информационен център за граждани.

Проблемът с настоящата сграда е от години, но досега не е намерено решение. Тя е построена през октомври 1938 година. Твърде тясна е дори само за магистратите, а освен тях там се трудят и много други служители. Съдиите са по двама-трима в кабинет. А предстои и назначаване на още трима в Районния съд от понеделник – Димитър Чардаков, Таня Петкова и Христо Георгиев. До момента те са прокурори. С тях съдиите стават 17.

Гостуващата в Пазарджик за откриването Милка Итова, член ва Висшия съдебен съвет, увери, че с колегите й ще съдействат за финансиране на строителството на нова съдебна палата.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст