Паргов призова Борисов да подаде оставка, за да не се мъчи

Калоян Паргов

"Поисках оставката на премиера Бойко Борисов за негово добро. За да спре да се мъчи". Това заяви лидерът на БСП-София Калоян Паргов пред Канал 3, съобщиха от градския съвет на партията.

"Виждам, че му е трудно с тези Реформатори от една страна и от друга – със скрития коалиционен партньор ДПС. Страната ни наистина има нужда от нова конфигурация. И самият Бойко Борисов иска това. В крайна сметка – така ще спре да мъчи и нас. Всичките тези есемеси, скандали, вътрешнопартийни битки между него и Цветан Цветанов, кадровите промени и проформа реформите показват, че тази коалиция изчерпа потенциала си", смята Паргов.

Той обясни, че протягането на ръка към Бойко Борисов означава да седнем на една маса и да обсъдим кои са националните интереси. "В момента България има нужда да се обърне към националното, към патриотичното. Трябва да посочим националните интереси като се съобразим с модерните условия, със сложната геополитика и евроатлантическото членство. Говоря за кръгла маса, за голяма дискусия, която да бъде проведена професионално, а не по познатия пошъл начин – много музика, шум и накрая сини или червени балони. Тези неща трябва да бъдат сериозно обсъдени на дебат или дискусия", обясни Паргов.

Той допълни, че от днес започва цикълът отчетно-изборни събрания на БСП, който ще продължи три месеца и ще приключи с Конгреса на 7-и и 8-и май.

"Ще изберем лидерите си по места, председателите на общинските и областните партийни организации и ще стигнем до председателя на партията. За разлика от десните партии, БСП не е лидерска и за нас са важни пътят и политиката. Разбира се, ще направим и анализ на тези 4 години, които бяха доста превратни и бурни за БСП и минаха в двете крайности – от "Осанна" до "Разпни го". Истерията, в която изпадна обществото ни по време на правителството на Орешарски с обикалянето по улиците, ни помогна да осъзнаем, че управлението наистина не е толкова лесна работа. И че последователността е най-важна, защото от нейната липса страда БСП", каза Паргов.

Лидерът на БСП-София разкри, че ще подкрепи кандидатурата за председател на БСП на всеки, който ясно и точно формулира присъствието на партията в публичното пространство. Според него моделът за успешен председател е човек, който може да изведе БСП "от тези плитчини, в които е попаднал корабът на партията". Паргов призна, че ще има много кандидати за лидер.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст