Фандъкова няма амбиции за президентския пост

Министерски съвет Йорданка Фандъкова

Кметът на София Йорданка Фандъкова няма амбиции за президентския пост, тъй като е заета с работата си в Столична община. Това призна самата тя пред БНТ.

Тя коментира и смята на образователния министър Тодор Танев заради "системните проблеми в министерството" и готвените спорни промени в новите учебни планове. Фандъкова препоръча на новия просветен министър, който и да е той, да поиска от Народното събрание отлагане на приемането на новите учебни програми и да се съсредоточи върху успокояването на системата.

"Учителите трябва да са водещи при съгласуването на реформи, а експертните екипи и самият министър трябва да представят визията си за промяна в диалог с цялото общество", каза още столичният кмет. Според нея Министерството на образованието става заложник на коалиционни и междупартийни борби.

Фандъкова обяви, че през тази година за строителството на нови детски градини общината ще инвестира 13 млн. лева, а други 15 млн. лева ще бъдат насочени към модернизацията на вече съществуващите.

Тя съобщи още, че над 1.7 млн. лв. ще бъдат спестени при разплащане за снегопочистването на града заради недобре свършена работа досега.

През тази година ще се работи приоритетно и по бул. Владимир Вазов, довършване на бул. Витоша до Южния парк, бул. Монтевидео, доизграждане на ул. Обиколна в "Дружба" и най-важният проект – третата линия на метрото. В края на март бул. "Патриарх Евтимий" ще бъде затворен изцяло, като част от дърветата, които попадат в обсега на строителните дейности, ще бъдат преместени, а други ще бъдат подменени с нови, посочи още столичният кмет.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст