Затвор за лъжливо обещание за разваляне на черна магия

Съд Велико Търново

След повдигнато обвинение от Районна прокуратура-Велико Търново 27-годишна е осъдена на една година и осем месеца лишаване от свобода при строг режим на изтърпяване за измама (разваляне на черна магия) –  престъпление по чл. 209, ал. 1 във вр. с чл. 26, ал. 1 от НК.

Съдът призна за виновна Мариана М. за това, че в периода от 13.08.2013 г. до 05.11.2013 г. в гр. Велико Търново, при условията на продължавано престъпление, с цел да набави за себе си имотна облага, възбудила и поддържала у жена от с. Обединение, заблуждение, като се представила за Надежда Иванова Михайлова от гр.Павликени, притежаваща трансцедентални (свръхестествени) способности, с помощта на които има възможност да развали направените на нея, на сина й и на дъщеря й черна магия, но без да има намерение да изпълни поетия ангажимент, като убедила пострадалата, че трябва да и даде сумата от 7825 лв. с обещанието, че ако не подейства направената от нея магия ще ги върне, без да има намерение да ги върне и с това й причинила имотна вреда.

Обвиняемата Мариана имала нужда от пари и решила да ги получи чрез измамливи действия. Застанала в близост до сградата на поликлиниката, за да наблюдава преминаващите. Считала, че хората, които отиват към лекарските кабинети, поради здравословни проблеми са емоционално нестабилни и ще успее лесно да спечели доверието им, като се представя под скрита самоличност, притежаваща трансцедетални (свръхестествени) способности, с помощта на които има възможност да разваля направени магии.

Така на  13 август 2013 г. забелязала пострадалата, която отивала на преглед и я заговорила. Казала, че на нея, на сина й и на дъщеря й е направена черна магия и че същата може да я развали. За да мотивира свидетелката, да полза услугата за разваляне на магията, обвиняемата я изплашила като заявила, че ако не се развали магията веднага, в срок от три дни щели да докарат дъщеря й от чужбина в ковчег, а сина й да катастрофира. За да убеди, че може да приложи своите способности, обвиняемата дала малки клечици – билки за защита, като за това взела 70 лева. Пострадала се уплашила, защото дъщеря й действително била в чужбина, а на синът й предстояло пътуване. Така, във връзка с ритуала по разваляна на магията, за три месеца, двете се срещнали десет пъти, като измамничката взела от доверчивата жена общо 7825 лв.

Мариана е осъждана. Съдът е привел  в изпълнение и наказание от осем месеца лишаване от свобода, тъй като измамата е извършила в изпитателния срок на влязла в сила друга осъдителна присъда.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Велико Търново.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст