ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

КЕВР не откри нарушения в „Овъргаз”

Иван ЧолаковАлександър Дончев - ИСО 9001 "Овъргаз "

Петте дружества в „Овергаз Мрежи“ АД спазват общите условия на договорите с потребители. В кризисната ситуация на 31 декември подписаха договор с „Булгаргаз“. Договорът е с 3-годишна валидност, но с възможност да бъде прекъснат, ако това не е необходимо. В рамките на тези 3 години „Овергаз Мрежи“ АД може да възложи да „Булгаргаз“ да снабдява клиенти на дружествата с природен газ. Това коментира пред Bloomberg TV Bulgaria председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов.

„Овергаз Мрежи“ са в стабилно финансово състояние към момента. “Те имат пет кредита, които обслужват. Два от тях практически завършват, а други три биват обслужвани в момента. Третият заем е по-голям и е взет от „Овергаз Инк“, в който около 50% от собствеността към момента е на „Газпром Експорт“. Няма никакви проблеми за снабдяването на българските потребители, както на "Овергаз Мрежи", така и на "Булгаргаз" с природен газ в тези месеци, когато цената на природния газ намалява значително и това го прави много по-конкурентоспособен и по-изгоден енергиен носител за българската индустрия. Моят апел е от това да се възползват българските бизнесмени особено в енергоемката индустрия", каза Иванов.

Създалата се мини газова криза е по-скоро геополитически проблем, а не енергиен, посочи още в предаването "Бизнес старт" председателят на КЕВР Иван Иванов.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст