ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Докладът за КТБ ще усили натиска за търсене на отговорност

Парламент Томислав Дончев

Публичността на международното разследване за КТБ може да помогне ще усили натиска за търсене на отговорност на виновните. Това коментира пред бТВ депутатът от Реформаторския блок Мартин Димитров, който се обяви за публичност на доклада за банката. По думите му ако в него има чак толкова чувствителни данни, тяхното разкриване може да се отложи, но не повече от няколко месеца.

"Ако в това международно разследване не се дава отговор на въпроса кой източи КТБ, трябва да сме готови да поискаме продължаване на разследването или дори ново разследване, ако трябва с ангажиране на друга фирма", смята  той.

"Възможно е замесените публични фигури в доклада да са в конфликт на интереси и да продължават да взимат важни решения, включително за банковата система в България, ако са например депутати", посочи той.

Мартин Димитров поиска да разбере възможно ли е още този доклад да не е даден на прокуратурата и ако това е така, интересно е кой използва данните от него и за какво. Според него ако виновниците за КТБ не понесат отговорност, ще го направят пак, отново за наша сметка.

"Какво се е случило в КТБ трябва да се разбере и да ни бъде обица на ухото занапред", коментира депутатът и допълни, че поведението на премиера е много притеснително, тъй като когато той реши, докладът ще се извади, ако не реши – няма да се извади. Според него това показва, че няма върховенство на закона, а се случва каквото премиерът реши.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст