ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Миков: Проектът на Кадиев е ГМО

Пресконференция на БСП Михаил Миков

Политическите проекти като този на Кадиев нямат дълга вечност. Те са като ГМО растенията – не дават плод във времето и карат по една реколта. Това заяви лидерът на БСП Михаил Миков на пресконференция.

По-рано днес бившият му съпартиец Георги Кадиев обяви, че създава своя партия – "Нормална държава". 

"Нямам много големи очаквания за проекта на Кадиев. Нямам даже никакви очаквания", каза Миков след редовното заседание на Изпълнителния съвет на левицата.  Той обаче уточни, че има разлика между живота на десните и на левите партии. 

"Десните партии могат да издържат повече, защото зад тях стои бизнес, тесни кръгове. Но те не са автентични представители на обществени интереси и затова имат кратък живот", посочи Миков. На въпрос дали не може да се стигне до обединение на всички вече леви проекти, председателят на червените отговори: "Обединението трябва да става върху някакви принципи, върху политики, а не по повод на власт".

От БСП започват през следващите месеци дискусии по определени алтернативи на днешното дясно управление. "То все повече води страната към една безпътица. Вземете пример здравеопазването", каза Миков. 

Утре ще бъдат проведени и дебатите по първия вот на недоверие към кабинета "Борисов", който ще е заради провал в сферата на здравеопазването. От левицата смятат, че настоящият министър Петър Москов превърнал образованието в стока. "Пазарът на здраве в бедна държава като България не може да бъде повече поощряван", изтъкна още Миков. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст