ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Veritas Technologies финализира отделянето си от Symantec

Veritas предоставя софтуер и услуги

Фирмата за информационен мениджмънт Veritas Technologies официално приключи отделянето си от Symantec и от февруари вече оперира като независима компания. Под ръководството на новия си главен изпълнителен директор Бил Колман Veritas ще продължи да се фокусира върху разрешаването на сериозни предизвикателства по отношение на растящия обем от информация в бизнес организациите.

Миналия месец Veritas откри свое представителство в България, като повери развитието и координацията на бизнеса си в страната на Зорница Сачкова – мениджър "Бизнес развитие и партньорства". Изпълнителен директор за региона на Централна и Източна Европа е Василе Аникулаесей.

Veritas предоставя софтуер и услуги, които помагат на организациите да събират, защитават, анализират и оптимизират своите бази данни. Това е важен фактор при взимането на информирани решения за управление на рисковете и намаляване на разходите. Компанията предоставя решенията си на 86% от водещите компании в класацията Fortune 500.

Пазарът за услугите на Veritas се развива с голяма скорост, като до 2018 г. се очаква общата сума от неговите сегменти да достигне 24 млрд. щатски долара в световен мащаб. С подкрепата на Carlyle Group, новият собственик на компанията, Veritas ще увеличи усилията си в създаването на ИТ решения за този динамичен бизнес сектор. Сегментите, в които Veritas има най-силни позиции, включват "Запазване и възстановяване на информацията", "Интегрирани устройства", "Наличност на информацията" и "Решения за архивиране", като във всеки от тях Veritas запазва лидерство по пазарен дял.

Повече от десетилетие Veritas заема водеща позиция в проучването на Gartner Magic Quadrant в категориите "Бекъп софтуер за големи компании и интегрирани устройства" и "Архивиране на информация в големи компании". Gartner оценява компании, които предоставят архивиращи услуги за електронна поща, социални мрежи, файлове в приложения за споделяне на информация, както и други видове съдържание, включително и структурирани данни. За 2015 г. Veritas е посочена за лидер в своята категория благодарение на ИТ решението си Enterprise Vault за съхранение на имейл съдържание, което предоставя услуги за съвместимост, e-discovery и retention management.

„Признанието, което получихме в проучването на Gartner, е в резултат на иновациите, върху които работим постоянно, и стремежа ни да отговорим на най-сериозните предизвикателства по отношение на неструктурираните бази данни и управление на масивите от критична информация. Отделянето ни като независима компания насочва усилията на екипа ни към идентифициране на бъдещите тенденции и предоставяне на услуги, които позволяват на компаниите да анализират данните, с които разполагат.“, споделя Василе Аникулаесей.

Enterprise Vault дава възможност да се съхранява, управлява и открива критична бизнес информация чрез услуги за архивиране и e-discovery. Решенията изтеглят бизнес информация от центъра за данни, компресират ги и ги дублират, за да намалят разходите и необходимото пространство за съхранението им. Услугата Enterprise Vault.cloud също предлага подобрени възможности за e-discovery, включващи: търсене, тагване, legal hold, експортиране и преглеждане.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст