ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Синдиците на КТБ се извиниха на варненските социалисти за грешката с парите

ктб

Синдиците на КТБ изпратиха официално писмо до БСП, в което се извиняват за допуснатата техническа грешка със сметка на варненската организация на партията, съобщиха от партийния пресцентър. В изнесения списък с партиите, които са имали депозити в банката преди нейното затваряне, се видя, че областната организация на БСП във Варна е държала на влог в КТБ за над 1 млн. лева.

В писмото си синдиците посочват, че в периода от 1 януари 2009 г. до 31 декември 2015 г. Областният съвет на БСП във Варна е имал една сметка в КТБ, открита на 6 декември 2007 г. Оправомощени от бившия председател на партията Сергей Станишев да се разпореждат с нея са били: Боян Димитров, Петър Димитров, Красимир Янков, Мая Раданова-Кръстева, Цонко Цонев, Милка Кузманова. В кореспонденцията си до "Позитано" 20 синдиците отбелязват, че между 1 май 2014 г. и 31 декември 2015 г. с вземането по сметката не са извършвани цесии, а от 1 май до 20 юни 2014 г. със средствата са осъществявани само стандартни операции – тегления и банкови преводи. Приложени са пълно извлечение за движението по сметката и копия от пълномощните на посочените лица.

Синдиците в КТБ посочват също, че след като на 10 февруари е установена техническата грешка, хвърлила сянка върху имиджа на варненската организация на социалистите, е извършена корекция на оповестената от тях информация. Поправеният списък е представен на Фонда за гарантиране на влоговете в банките за публично оповестяване, а на интернет страницата на КТБ е публикувано съобщение за допуснатата грешка и нейното отстраняване.

Очаква се в понеделник финансовият министър Владислав Горанов да предложи на Фонда за гарантиране за влоговете да освободи един или повече от синдиците на КТБ от постовете им. По информация на в. БАНКЕРЪ става дума за Лазар Илиев, който е един от първите двама синдици поели банката веднага след отнемането на лиценза й.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст