ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Мъж, пребил младо момиче, е пуснат на свобода след 3 дни арест

Престъпност

Мъж преби почти до смърт младо момиче в Стара Загора. След три денонощия в ареста насилникът е на свобода. 26-годишната Йорданка Божинова е жестоко пребита от неин познат на 21 февруари. Тя е приета с опасност за живота в болницата в Стара Загора с множество травми. Нейният бияч е освободен от ареста след 72 часа задържане.

"Радвам се, че съм жива, благодарение на всички лекари и сестри съм добре", каза Йорданка пред bTV. Тя разказа, че съпругата на извършителя Тихомир Кирилов е нейна приятелка и се познават от деца. „Реших да дойда в Стара Загора, защото те са ми приятели”, допълни Йорданка. „Бяхме вечерта нa гости, той беше много пиян, дрогиран”, заяви тя. „Тръгнахме си, извикахме си такси. Качихме се, отидохме до магазина, пазарувахме и 10 минути по-късно се озовавахме в някаква гора. Хвана ме за косата, започна да ме рита, викаше ми „куче”, „боклук”, „лягай в канавката”, разказа за ужаса Йорданка.

„Посегна и на съпругата си, защото тя тръгна да ме защитава. Не съм направила абсолютно нищо, не съм му дала никакъв повод”, категорична беше потърпевшата.

Шофьорът на таксито е стоял отстрани и гледал безучастно. „Даже си цъкаше на телефона и си слушаше музика”, спомня си Йорданка.

Момчета, които станали преки свидетели на случката, транспортирали младата жена до болницата, където е приета с опасност за живота и в безпомощно състояние.

Майката на Дани – Любимка, недоумява защо биячът е пуснат на свобода. „Нямам думи, нямам обяснение, как може да има такива хора. Полицията си свърши перфектно работата, надявам се и прокуратурата да си я свърши”, посочи тя. По думите й от прокуратурата са казали, че по случая нямало достатъчно свидетелски показания.

„Ще си търся правата по съдебен ред. Искам да влезе в затвора. Няма да го оставя. За такова нещо трябва да има правосъдие”, категорична е Йорданка.

Екип на bTV oпита да разговаря и с Тихомир Кирилов за инцидента, но така и не го открихме на мястото, където живее. Свързахме се единствено със съпругата му по телефона, чиито коментар беше: „Така се е случило”.

От районната прокуратурата увериха, че ще внесат обвинителен акт и ще искат ефективна присъда.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст