ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Тютюн и цигари без бандерол иззеха полицейски служители в хода на различни операции в страната

Контрабандни цигари

Тютюн без платен акциз конфискуваха полицаи в хода на организирани полицейски проверки в областния град. Служителите от Шесто РУ открили 156 килограма от контрабандната стока и уред за рязане в дома на 55-годишна жена на ул. “Грамос”. Извършителката е задържана за 24 часа, а по случая – образувано бързо производство по чл. 234, ал. 1 от НК. За същото престъпление в събота в ареста на Трето РУ попаднали четирима пловдивчани, на възраст между 21 и 47 години. Мъжете ползвали дворно място край жп гара “Филипово” за съхраняване на общо 187 килограма тютюн. В спрения им наблизо товарен автомобил “Форд”  разследващите открили и три машини за преработка на тютюн. Случаите са докладвани в Районна прокуратура – Пловдив.

42 килограма тютюн намериха полицаи от ОДМВР-Плевен.  На 27 февруари, при проверка на  автомобил на ул."Чаталджа" в областния град служители на сектор "Криминална полиция" при Първо РУ-Плевен спират  лека кола "Опел-Вектра", шофиран аот 47-годишен от село Буковлък. В багажника са намерени 37 пакета тютюн, без акцизен бандерол, общо 42 кг. Количеството е иззетои е на съхранение в полицията. От водача са снети писмени обяснения. По случая е уведомен дежурен прокурор при РП – Плевен.  Образувано е досъдебно производство по чл.234, ал.1 от НК.  Предния ден, при проверка в индустриалната зона между Червен бряг и Луковит служители на РУ-Червен бряг и сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Плевен спират лек автомобил "Рено Канго", управляван от 21-годишен от Червен бряг. В багажното отделение на автомобила са намерени три кашона със 1500 кутии цигари без бандерол. По случая е образувано е досъдебно производство по чл. 234, ал. 1 от НК. Нанесената щета на бюджета от невнесен акциз е за около 5 600 лева. Работата по случая продължава разследващ полицай.
1,200 кг. насипен тютюн без бандерол иззеха и полицейски служители при проверки във Видин. Три пакета с общо тегло около 600 грама откриха  служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” в района на бул.”Панония” и ул.”Екзарх Йосиф”. Още три пакета с насипен тюнюн, с приблизително тегло 600 грама са открити от полицейски служители под неизползваема търговска маса в района на общинския пазар в града. По случаите са образувани проверки.

Контрабандни цигари иззеха и служители на ОДМВР-Благоевград. На 26 февруари полицаи от от РУ-Петрич предприели  проверка в хранителен магазин в града, където открили около 1 197 къса цигари с чужд бандерол. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234, ал.1 от НК.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст