ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Варуфакис ще съветва лейбъристите

варуфакис

Бившият гръцки финансов министър Янис Варуфакис става съветник на опозиционната британска Лейбъристка партия, съобщи Ройтерс.

Варуфакис ще съветва битанската опозиция заради опита си във взаимоотношенията си с ЕС, обясни лидерът на Лейбъристите Джеръми Корбин, който има намерения да засили лявата идеология на партията.

"Варуфакис е интересен, защото очевидно е преминал през всички преговори", коментира още той, визирайки разговорите му с представителите на ЕЦБ, Европейската комисия и Международния валутен фонд по време на гръцката криза.

Преди време Корбин обвини европейските лидери в "тероризъм" спрямо Гърция, заради опитите им да й наложат строги финансови регулации. Според него строгите бюджетни икономии са като да се опитваш да издоиш мляко от болна крава, биейки я с камшик.

Преди дни Варуфакис направи нова паневропейска лява партия. Формацията беше представена на пресконференция в Берлин. Лявото движение ще се казва Движение за демокрация в Европа 2025. С нея бившият финансов министър си поставя цел за демократизирането на Европа и пълна прозрачност на вземането на решенията в Европейските институции.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст