ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Великобритания ни подарява джипове

Премиерът на Великобритания Дейвид Камерън бе впечатлен от оградата по границата ни

Великобритания ще подпомогне укрепването на границата ни като ни предостави високопроходими джипове "Ленд Роувър". Това става ясно от съобщение, публикувано на неговия профил във "Фейсбук". Премиерът Бойко Борисов е получил писмото от английския си колега Дейвид Камерън.

Повод за подаръка е благодарност, че Борисов е подкрепил Камерън по време на Европейския съвет миналата седмица за реформирането на съюза и статутът на специален член, който Великобритания си извоюва. 

"Добре разбирам, че част от исканията ни бяха трудни; наясно съм и че Европа понастоящем е изправена пред много други сериозни предизвикателства. Ето защо съм изключително благодарен за търпението и разбирането, които показа и готовността ти за проявяване на креативност при търсенето на възможни решения. Историческото споразумение, което постигнахме заедно, ми позволява да дам ясна препоръка на британските граждани да гласуват за оставане в един реформиран Европейски съюз на референдума ни на 23 юни", се посочва в съобщението. 

От него не става ясно колко автомобила ще бъдат дадени на граничните ни полицаи, но те ще бъдат жест за благодарност, с който страната ни да изпълнява по-добре задълженията си като външна граница на пакта. 

Впечатление прави, че в края на писмото британският премиер се подписва с малко име, за да подчертае топлите си отношения с Борисов. 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че на протеста срещу БФС част от униформените са превишили правомощията си?

Подкаст