ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Марков: Мигрантите се бият добре, но защо не го правят за родината си

Кръгла маса по инициатива на ПФК ЦСКА на тема «Развитието на българския футбол и проблемът за стопанисването на спортните бази от клубовете

"Това, което видяхме вчера е нападение върху границата на суверенна държава. Да хвърляш камъни по "Гранична полиция" е агресия. Тези хора се бият добре. Защо не се бият за своята родина, за своята демокрация? Тези деца ги оставиха 50 000 души в Унгария, без да се знае кои са родителите им и от коя държава са. Сега ги хрантути унгарската държава." Това каза в ефира на Нова телевизия бившият конституционен съдия Георги Марков. 

Той коментира темата с мигрантите и напрежението на гръцко-македонската граница, където македонските власти стреляха със сълзотворен газ срещу мигрантите, които щурмуваха и пробиха граничната ограда. "Немският канцлер Ангела Меркел не разбра, че ние сме суверенна държава. Както каза Хелмут Кол – "Тя съсипа моята Европа", посочи Марков. Той обвини за мигрантската криза германския канцлер, Европейската комисия, председателят й Жан-Клод Юнкер и председателят на Европарламента Мартин Шулц. 

Попитан дали Меркел е казала в прав текст на мигрантите "елате”, Марков защити за пореден път позицията, че имало две тези в Европа – на мултикултурализма и на Вишеградската четворка за християнска Европа.

"Има КПП-та, да се редят там, призова бившият конституционен съдия пред Нова телевизия. Борисов се моли на Господ до последно да има общоевропейско решение за защита на външните граници на ЕС, защото нямаме икономика и разчитаме на еврофондовете. Вишеградската четворка не вярва на Турция и Гърция, че ще защитят границите и ще иска план "Б" до последно", заяви Марков. 

"Като не си защитим нашите границите, след като другите затворят границите и "нашествениците" останат в Гърция, ще дойдат да се разхождат в Сандански да ни късат гащите и сутиените. Парламентът ни трябва да каже, че ще изградим стена и ще използваме сила, за да спрем тези "нашественици" и да започнем веднага, а не да се сетим, когато заприиждат от Гърция. Не отговаряме за чужди държави – съсипаха Европа и изнасилват християнски деца", разгневи се Марков. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст