Изплува нова порция унищожени документи по казуса “КТБ”

КТБ документи

Втора порция унищожени документи по казуса "КТБ" излязоха в общественото пространство. "Протестна мрежа" публикува на сайта си унищожените документи, скъсани на половина.

"Въпреки опитите на главния прокурор Цацаров да неглижира проблема с изхвърлените документи от столичното следствие, истината започва да излиза. От имейла, по който получихме първите снимки на спасените документи, получихме и първите сканирани части от тях.

Това са само едрите парчета от намерените документи, като изпращачът, който предпочита да не бъде назоваван, ни информира, че се работи и по сглобяването на тези, унищожени с шредер. Така скоро ще стане ясно какво е било унищожавано през уикенда след разкритията на следовател Бойко Атанасов, че в следствието има "шпиц команди", които работят по дела с политическо значение под ръководството на главния прокурор. Дни след това бТВ показа препълнен контейнер с изхвърлени документи – резултат от "извънредна работа" през уикенда", посочват от организацията.

От там допълват, че измежду изпратените документи и части от тях има такива с оригинални подписи на няколко следователи, като се четат имената на Цеков, Вълчов и Станоев. Има и множество документи с неунищожени лични данни, което е грубо нарушение на всички правила за опазването им.

В изцяло запазен изхвърлен документ има описи на приложени документи и други материали (флашки, дискове и т.н.) по делото "КТБ", за което главният прокурор Сотир Цацаров отрече да е изхвърляна каквато и да е документация. Любопитен документ е разпечатка от обявен конкурс за атестация на прокурори и следователи с ръчно нанесени бройки до всяка позиция.

Преди две седмици главният прокурор Сотир Цацаров разпореди спешна проверка, след като следователят Бойко Атанасов от Столичната следствена служба показа контейнер с нарязани документи по разследването. Тогава той намекна, че е започнало унищожаване на доказателства, след като обяви, че в службата действа шпицкоманда, която изнудва разследвани. 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст