ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

БСП поиска свикване на КСНС заради демографската криза

бсп

От БСП искат свикване на КСНС заради демографската криза. Това съобщи лидерът на социалистите Михаил Миков след среща с президента Росен Плевнелиев в седмицата на политическите консултации.

"Запознахме президента с нашите данни. Мисля, че срещнахме разбиране от негова страна и поискахме Консултативен съвет по демографската криза“,обясни той. По думите му, тенденцията е убийствена за българската нация и за нейната перспектива, а дори не става дума за дългосрочна перспектива. Според Миков са необходими ясни, конкретни, краткосрочни, ефикасни и бързи мерки от страна на правителството, осигурени със съответния финансов ресурс, като увеличаването на помощите за отглеждане на дете е най-малкото.

"Споделихме притеснения и по други въпроси, свързани с провеждането на дясната политика очевидно от страна на правителството. Смятаме, че стабилността на управляващата конструкция се крепи на аритметика, а не на изпълнение на предизборни ангажименти и на някакви политически ангажименти от страна на партиите, които участват в управлението. През годината ще наблюдаваме все повече случаи, в които аритметиката и събирането на гласове ще замества политиката. Това вещае нестабилност за България“, прогнозира лидерът на БСП.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст