ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ДПС: Скандалите около КЗК не носят стабилност

дпс

Изказванията за спиране на процедурата за избор на нов състав на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) не оставят в обществото усещане за стабилност. Това коментира съпредседателят на ДПС Четин Казак след среща при президента Росен Плевнелиев в рамките на месеца на политическите консултации на държавния глава с парламентарните сили.

"Подобни обрати и противоречиви сигнали не дават добра картина и не оставят добър вкус за синхрона в управляващото мнозинство за последователността на предприетите действия и вземаните решения", допълни той.

Изказването бе по повод думите на премиера Бойко Борисов, че партията му няма да участва в избор на председател и членове на КЗК.

Другият съпредседател на ДПС Мустафа Карадайъ уточни, че отговорност за стабилността във властта носят политическите сили в парламента, които формират управляващото мнозинство. Карадайъ коментира, че ДПС са конструктивна опозиция и участват в процесите за стабилност. Той призова политиците да се отнасят с отговорност към темите, свързани със страната.

Акцент и приоритет в управлението на страната трябва да бъдат семейният, малкият и средният бизнес, в частност в сектор "Земеделие", добави Карадайъ. По думите му на срещата са обсъдени два основни акцента – за стабилността и сигурността в страната и за самата политическата стабилност.

"Изключително сме доволни, че президентът се съгласи с нашите тези и акценти в сферата на икономиката и развитието на страната", добави той

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст