Градският съд остави биячите от Околовръстното в ареста

Затвор

Софийският градски съд остави в ареста тримата мъже, задържани за побоя на Околовръстното шосе в София, извършен на 24 февруари. За нападението над 30-годишния Васко Наумов и съпругата му – бившата национална състезателка по троен скок Мария Димитрова, първоначално бяха арестувани 4-ма – Христо Христов, Мартин Маринов, Александър Гечев и Георги Близнаков.

Те са гардове на дясната ръка на Златомир Иванов-Баретата – Ивайло Борисов-Ториното. Двама от задържаните се оказаха с криминални регистрации и са били осъждани.

Христо Христов, Александър Гечев и Георги Близнаков са в ареста след решението на Софийския районен съд на 26 февруари с обвинения за извършено в съучастие хулиганство и причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди.

Обвиненията срещу Мартин Маринов бяха свалени, тъй като нападнатото семейство не е успяло да го разпознае като нападател.

Днес градските магистрати решиха, че действията на Христов, Близнаков и Гечев се отличават с изключителна дързост, цинизъм, незачитане на правовия ред, както и честта и достойнството на другите хора. Съдът ги остави за постоянно в ареста, предаде Нова телевизия.

Според СГС за нападението няма личен мотив, а тримата обвиняеми са действали по хулигански подбуди.

Съдът припомни, че Александър Гечев е осъждан за шофиране в пияно състояние, кражба и обида, а Георги Близнаков е с влязла в сила присъда от януари 2016 година за неизплащане на издръжка на децата си.

Адвокатката на обвиняемите Марияна Тодорова, която е и защитник на Златомир Иванов-Баретата, заяви, че побоят не е извършен по хулигански подбуди, защото засяга само двамата пострадали, не и обществения ред като цяло. Тя допълни, че общественият интерес е голям и съответно и натиска върху магистратите.

По думите й в действията на тримата гардове нямало и цинизъм и дързост, защото, за да са такива, трябвало грубо да се накърняват интересите на обществото. Обществото се възмути след, а не по време на деянието, категорична е Тодорова.

Съдът обаче счете, че право на медиите е да отразяват фактите и това само по себе си не означава натиск.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст