ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Цветанов ще убеждава Желязков да оглави КЗК

Парламент Цветан Цветанов

Процедурата за избор на нов състав на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) може да бъде прекратена. Веднага ще започне нова и ГЕРБ може пак да издигне за председател на комисията Росен Желязков, стана ясно от думите на председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. 

Припомняме, че именно Желязков, който е юрист и бивш главен секретар на Министерския съвет, бе кандидатът на ГЕРБ за председател на органа. Той бе и обвиняем по аферата "Костинброд", но бе оправдан. Вчера той се оттегли като кандидат за поста под претекст, че "внушенията, спекулациите и политизирането на избора, могат да се върнат като бумеранг към институцията". 

Самият Цветанов призна, че също е бил изненадан от самоотвода, който си направи Желязков. Председателят на парламентарната група на ГЕРБ заяви, че отново ще разговаря с него, за да го убеди да приеме номинацията за шеф на КЗК. В случай, че не бъде съгласен, ще се обмислят и нови претенденти, посочи Цветанов. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Подкрепяте ли решението на депутатите да излязат в предизборна "ваканция", въпреки че според новата Конституция те трябваше да работят и да контролират служебния кабинет?

Подкаст