ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

В ДПС искат Доган пак да е лидер

Парламент Камен Костадинов

Най-добре за ДПС би било, ако Ахмед Доган отново застане на лидерския пост. Това заяви съпредседателят на партията Рушен Риза.

Той обаче уточни, че такива били желанията в структурите на Движението, но самият Доган не искал да се връща в активната политика.

Новият председател ще бъде избран на националната конференция на ДПС на 24 април.

Предстоят още 27 областни конференции, на които могат да бъдат издигани кандидат-председатели, каза Рушен Риза и изрази увереност, че не се очакват сътресения, тъй като ДПС вече била зряла партия.

На въпрос за новия политически проект на предишния лидер ДОСТ, Риза каза че рано или късно те ще разберат, че това не е печеливш проект. "Лютви Местан е израсъл кариерно в ДПС и не вярвам за месец-два да се промени", каза Рушен Риза. "Никой не е ограничавал политиката, която е искал да провежда. Сега е тръгнал да говори нещо различно и затова виждам в него малко двуличие", аргументира се той.

Запитан за готвения антикорупционен закон, съпредседателят на ДПС предупреди да се внимава на каква база се стъпва. "Не може да се създаде един орган, който да разследва корупцията по висшите етажи на властта и същата тази власт да назначава този орган", поясни той. И досега се е водела борба с корупцията  на добро ниво, имало е депутати, които са влизали в затвора, твърди Рушен Риза.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Подкрепяте ли решението на депутатите да излязат в предизборна "ваканция", въпреки че според новата Конституция те трябваше да работят и да контролират служебния кабинет?

Подкаст