ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Ангелкова се похвали с ръст на германските туристи

туризъм

Ръст на записванията за почивки у нас отчитат българските туроператори. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова на едно от най-големите туристически изложения в света – ITB Берлин. 

"Това са позитивни сигнали  за предстоящия летен сезон", допълни тя. По думите й Германия се нарежда на 3-то място сред най-големите генериращи пазари за българския туризъм, като миналата година страната ни е посетена от над 620 хил. немски граждани. 

Според оповестената от нея информация, с 35% се увеличават чартърите на TUI, които ще летят от Германия за Бургас и Варна през лятото. Оптимистични са и сигналите от оператора "Томас Кук", отчитащ увеличено търсене за България през 2016 г. 

"Позитивни са сигналите за предстоящия летен сезон, като много от туроператорите отчитат ръст на записванията", допълни Николина Ангелкова. 

Според министърът, "България може да предложи на практика всичко на немския турист – от морска почивка и ски ваканция, до спа, еко или културен туризъм. Трябва да направим това многообразие по-познато и можем да имаме още по-добри резултати".

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст