ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Финансови злоупотреби в детска градина разкриха в Дупница

Левове

Общината в Дупница внесе сигнал в районната прокуратура за финансови злоупотреби в детската градина в близкото село Бистрица. Вътрешна проверка, разпоредена от кмета на общината Методи Чимев, е установила над 50 000 лева неотчетени такси, платени от родители, съобщава БНР.

В таксовата книга са нанесени внасяните месечни суми. Завеждаща административна служба, домакинката Даниела Манова обаче не ги е внасяла по сметката на общината, или пък е внасяла само част от тях. При поискани от писмени обяснения Манова си признава за изразходване на сумата за свои нужди. На 15-и февруари, със заповед на директорката на детското заведение са прекратени трудово-правните отношения с Манова, а кабинетът й е бил запечатан. Комисия е извършила комплексна финансова проверка в детската градина. Прокуратурата ще изяснява дали няма вина и ръководството на комплекса заради занижен контрол.

Само преди седмица кметът на Дупница уволни възпитателка от детска заведение в града, хваната през декември от патрул на полицията в кражба на три туби нафта. Преди месеци пък беше уволнен охранител в общината, засечен от видеокамери да краде талони от лотарията в супермаркет.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст