ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Гневни бургаски полицаи: Не сме съгласни със смешните реформи!

полицаи протест МВР

Хора, които никога не са работели на терен, няма как да правят реформи. Това е смешно. Така над 100 полицаи, надзиратели, съдебни охранители и пожарникари излязоха на бунт в Бургас срещу предлаганите реформи в МВР. Служителите на системата се събраха пред сградата на Съдебната палата в морския град, за да изкажат несъгласието си срещу предложените промени в Закона за МВР, които предвиждат орязването на отпуските и социалните привилегии, пише Флагман днес.

Служители от 4 синдикални организации протестираха в Бургас. "Отново на улицата сме хората, работещи на терен. Няма никаква логика защо се орязват петте дена отпуск. Чухме коментар, че са  решили да го направят, защото не сме си ги ползвали. Това е несериозно. Ние с отпуската се откъсваме от тежката среда, в която работим. Ще ви дам пример с Горан Горанов, човек – който тормозеше цялото общество в Бургас. Вкараха го в затвора, т.е. дойде при нас.  Налетя на мои колеги и рани двама от тях. С такива хора работим ние", каза синдикалистът Валентин Мартинов и допълни,: че "хора, които никога не са работели на терен, не могат да правят реформи".

Същото мнение изрази и Генади Тенев – член на УС на СФСМВР-Бургас. За орязаните петте дни отпуск те  получили обяснение, че се равнявали на 600 щата в системата. "Тези реформи се пишат от анонимници, кой ги предлага – никой не ни казва. Сменяме името от Главна дирекция на Агенция, от ОДП на ОД на МВР. Накрая какво се получава освен смяната на абревиатури?! Няма как да се съгласим, че това е реформа. Ние отдавна искаме да се направи реформа в МВР, но тя не може да се случи чрез орязване на социалните придобивки на служителите. Липсва диалог. Ние искаме обсъждане на проектите, те ни отказват", каза Тенев.

Протестиращите се оплакаха и от лошите условия на труд. "Униформите ни не са сменени от 4 години. Служебните ни коли – "Опел Астра" са на 500 хил. км, а на хоризонта нови не се виждат. Работим при първобитни условия – със стари техники и оборудване. При нас също няма кандидати да работят, а броят на колегите ни, които напускат работа, расте", недоволстват полицаите.

 В недоволството пред Съдебната палата в Бургас се включиха и граждани, които подкрепят служителите на МВР в исканията им. Униформените са категорични, че ще продължат с протестите.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст