ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ИАРА ще сътрудничи с Централната рибно-опазваща организация срещу бракониерството

Рибари

Изпълнителната Агенция по рибарство и аквакултури ще си сътрудничи с Централната рибно-опазваща организация в борбата срещу бракониерството. Това стана ясно на работна среща днес следобед в Стара Загора, съобщава БТА.

Имаме обща кауза и цел, необходимо е да се обединим и работим заедно в рамките на закона, обявиха пред журналисти от държавната агенцията след края на срещата.
Бракониерството е сериозен проблем и за двата големи язовира в Старозагорска област -"Жребчево" и "Копринка". Само за три месеца инспектори от Изпълнителната Агенция по рибарство и аквакултури агенцията са съставили общо за двата водоема 13 протокола, 6 акта и са конфискували над 800 метра мрежи.

Преди дни в Стара Загора на пресконференция в пресклуба на БТА от новоучредената Централна рибно-опазваща организация обявиха, че настояват да бъдат направени законови промени свързани с контрола на бракониерството. Те заявиха, че са готови да участват в работни групи за изготвяне на промените. В момента се обсъждат промени в Закона за рибарство и аквакултури, предстои и обществено обсъждане, в което от организацията могат да участват със своите предложения, обясниха от ресорната агенция.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст