ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

СГС одобри едно и отхвърли второто споразумение на Волен Сидеров с прокуратурата

Дело за Варна СГС Волен Сидеров Десислав Чуколов

Софийският градски съд (СГС) одобри споразумението между Волен Сидеров и Десислав Чуколов и прокуратурата за инцидента в НАТФИЗ от миналия октомври. След като двамата се признаха за виновни, те бяха осъдени на пробация и обществено полезен труд. Второто ще се осъществява чрез удържане на 13 процента от месечната заплата на депутатите. Сидеров бе осъден на девет месеца, а Чуколов на шест месеца пробация. Присъдите на двамат влизат в сила веднага, тоест, те вече се водят осъждани.

Същевременно друг състав на СГС не одобри споразумението между прокуратурата и Сидеров за хулиганска проява по време на протест пред парламента през 2013 г. Сидеров се признава за виновен за действията си пред Народното събрание, за които му е повдигнато обвинение за лека телесна повреда на полицай. За да откаже споразумението, съдът се мотивира, че Сидеров вече е постигнал друго споразумение за пробация по друго обвинение. Според съда предложеното наказание е твърде леко, тъй като за хулиганство се предвижда до пет години затвор, а за лека телесна повреда – до три. Освен това деянието е извършено от народен представител пред сградата на парламента.

Общото дело на Сидеров и Чуколов е за среднощното нахлуване в НАТФИЗ, където издирваха със снимка в ръка "закононарушител". Два дни по-късно – в нощта след първия тур на местните избори, те отново бяха в Академията, а посещението им там завърши с удар в лицето на Сидеров и няколкочасов престой на националиста в Първо РУП.

Покрай тези случаи прокуратурата активира работата си по други хулигански прояви на лидера на "Атака". Така той беше обвинен заради стар инцидент в Батак от 2011-а и друг от 2013 година – от времето на антиправителствените протести "Орешарски".

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст