ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Всеки рецидивист на съд

Затвор

Криминално проявените лица, извършили две или повече от т. нар."малки престъпления" – с щети на стойност под минималната работна заплата, да нямат занапред право на прекратяване на досъдебното производство. Такива изменения в наказателното законодателство възнамеряват да инициират от ГЕРБ, стана ясно ден преди планираното обществено обсъждане на мерките за затягане на борбата с масовата престъпност, което ще се проведе във вторник в Народното събрание.

Сега прекратяването на досъдебните производства с мотива несериозен обществен интерес е масова практика. А рецидивистите, които нападат и крадат кокошки, дребни земеделски продукти и т. н., масово правят самопризнание и така се отървават за рецидив с условна присъда, сочи анализ на съдебната практика.

Прокуратурата и полицията да направят анализ на всички досъдебни производства за т. нар. малки престъпления и да потърсят начин за по-ефективно правораздаване, категорични са още от ГЕРБ.

Споразуменията с извършител на телефонна измама да отпаднат като възможност при второ провинение, искат още от партията. Прокуратурата категорично не трябвало да допуска такова при повтаряне на едно и също престъпление. За това дори не е необходима законодателна промяна.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст