ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Три ефективни осъдителни присъди за 30 кражби на частно имущество от къщи в различни села

съд - стара загора

На 14 март 2016 г. Районна прокуратура-Стара Загора постигна осъдителна присъда срещу Красимир Господинов, на 39 г. от с. Боздуганово, общ. Раднево, Иван Иванов, на 54 г. от с. Малко Кадиево, общ. Стара Загора и Велко Велков, на 31 г. от с. Гергевец, общ. Сливен, и тримата живеещи в гр. Стара Загора, обвинени за извършена в условията на продължавано престъпление, при предварителен сговор взломна кражба с използване на технически средства и моторно превозно средство на вещи – престъпление чл.195,ал.1 във  връзка с чл.194 ал.1 във връзка с чл.26 ал.1 от Наказателния кодекс за Красимир Господинов и Иван Иванов и чл. 195 ал.1 във връзка  с чл.194 ал.1 във връзка с чл.28 ал.1 и във връзка с чл.26,ал.1 от Наказателния кодекс за Велко Велев, който е извършил престъплението в условията на повторност.

Районен съд-Стара Загора е разгледал делото по реда на съкратеното съдебно следствие. Предявени са 10 граждански иска, конституирани са 4 частни обвинители. След като са признати за виновни от Районен съд – Стара Загора на подсъдимите са били наложени наказания „лишаване от свобода” при първоначален „строг” режим както следва: Красимир Господинов – „лишаване от свобода” за срок от четири години, Иван Иванов – „лишаване от свобода” за срок от четири години, Велко Велков – „лишаване от свобода” за срок от четири години и шест месеца. При обявяване на присъдата по искане на представителя на Районна прокуратура – гр. Стара Загора, на основание чл.309 от Наказателно процесуалния кодекс мярката за неотклонение на тримата подсъдими е била изменена от „подписка“ в „задържане под стража“. Приспаднато е времето, през което са били задържани, считано от 17 април 2015 г. до 18 септември 2015 г.

Тримата са признати за виновни за това, че на различни дати в периода 29 юни 2014 г.- 17 април 2015 г., в условията на продължавано престъпление са  извършили 30 кражби на частно имущество. Те се придвижвали с лек автомобил марка „Форд Ескорт” в различни населени места – с. Арнаутито, общ. Стара Загора, с. Памукчии, общ. Стара Загора, с. Яворово, общ. Стара Загора и с. Винарово, общ. Чирпан, всички села на територията на област Стара Загора, след като предварително се уговаряли да извършват взломни кражби. Престъпните деяния тримата извършители осъществявали чрез разрушаване и повреждане на прегради, здраво направени за защита на имот – разбиване на прозорци, разбиване и повреждане на брави на входни врати и катинари, чрез използване на техническо средство – отвертка.

По този начин Господинов, Иванов и Велков отнели чужди движими вещи, собственост на тридесет различни граждани. Отнетите вещи тримата извършители складирали в гаража на Иван Иванов, като по-късно ги залагали в различни заложни къщи, предавали ги за вторични суровини или продавали по пазарите в различни градове на територията на Южна България.

Общата стойност на отнетите вещи е 17 225 лв. В хода на досъдебното производство са били издирени и върнати на собствениците вещи на стойност 3 141 лева.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст