Имена

Константин Велев, член на управителния съвет и изпълнителен директор на „Дженерали Застраховане“ АД и  "Дженерали Животозастраховане" АД, което застрахователната група реши да прекрати, съобщи, че ще прехвърлят портфейлите си от застрахователни договори към двама застрахователи. Това са ЖЗК „Съгласие” ЕАД и общозастрахователна компания „Дженерали Застраховане“ АД. „Застраховките се прехвърлят във вида и при условията, при които те са сключени. Фактът на прехвърлянето им не води до промени в премията, която съответният клиент е плащал, или в друга промяна на условията.“, каза Велев.

 

Над 1.7 млрд. евро са изхарчени с български банкови карти през миналата година, сочат данните на една от големите картови компании. Според тях у нас все по-интензивно се развива плащането с безконтактни карти. Това обясни Красимира Райчева, която ръководи българския клон на VISA. "В момента заедно с банките се работи по усиленото въвеждане на безконтактните карти, при които може да се плаща до определена малка сума, без да се налага въвеждане на ПИН код", каза тя.

 

Управителят на БНБ Димитър Радев се срещна на 15 март с ръководителите на мисиите на държавите членки на Европейския съюз и с делегацията на Европейската комисия в България. Срещата бе по инициатива на Н. Пр. Том ван Оорсхот, посланик на Кралство Холандия. Дискутирани са реформите в управлението и в банковия надзор в БНБ, новоприетата рамка за възстановяване и преструктуриране на банките, предстоящият преглед на активите и стрес тестът на банковия сектор, както и макроикономическите прогнози на БНБ.

 

"С пласирането на двете последни облигационни емисии на международните пазари България си осигури необходимото й външно финансиране и няма да излиза отново на международните капиталови пазари до края на тази година", заяви в интервю заместник-министърът на финансите Карина Караиванова.

 

Атила Хорват, генерален директор на една от най-големите компании у нас за потребителско кредитиране "Провидент Файненшъл България" съобщи, че дружеството е спечелило четири международни бизнес награди Stevie за високо качество в обслужването на клиенти. "Това нарежда името на "Провидент Файненшъл България" до тези на компании като "Мариот", "Водафон", "ФедЕкс" и "Ди Ейч Ел", които са известни с качеството на своето клиентско обслужване", каза Хорват.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст