Обвиниха бургазлия, ограбил възрастен съгражданин, като му отнел пари и банкова карта

Съд - Бургас

Окръжна прокуратура –Бургас повдигна обвинение и предаде на съд Михаил Мустакеров. Той е обвинен за това, че на 24 юни 2015 г., от жилище в гр. Бургас, в условието на опасен рецидив, отнел сумата от 160 лв. и банкова карта от владението на възрастен бургазлия, без негово съгласие, с намерението противозаконно да ги присвои. За целта Мустакеров употребил сила – изблъскал с двете си ръце възрастния мъж – престъпление по чл.199,ал.1, т.4, вр. чл. 198, ал.3, вр. чл.29, ал.1 б.“а“ и б. „б“ от НК.

Мустакеров  е предаден на съд и за това, че в реална съвкупност с горепосоченото престъпление, същия ден,  е използвал банковата карта без съгласието на титуляря – престъпление по чл. 249, ал.1вр. чл.23, ал.1 от НК.

Мустакеров и пострадалият, който живеел сам, били съседи.На 24 юни 2015 г. възрастния мъж се прибрал в дома си. Там забелязал човек и веднага тръгнал към него. Двамата се  срещнали пред входната врата. Тогава Мустакеров изблъскал пострадалия и си отворил път към хола. През стаята, Мустакеров достигнал до терасата, а от там се прехвърлил в съседната тераса. След като се осъзнал, пострадалият установил, че му липсват сумата от 160 лв.и банкова карта. Обадил се в банката да съобщи, че картата е открадната. Мустакеров през това време достигнал до банкомат и опитал да изтегли пари, но въпреки шестте си опита неуспял. По-късно бил задържан от Полицията.

Окръжен съд –Бургас е насрочил съдебното заседание за 24 март 2016 г.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст