Районният прокурор на Пловдив привика кметовете в областта за овладяване на битовата престъпност

Съд Пловдив

Районният прокурор на Пловдив Гергана Мутафова изпрати днес до областния управител Здравко Димитров предложение за свикване на среща с участието на кметовете на общините в Пловдивска област и представители на полицията за вземане на спешни мерки за овладяване на битовата престъпност. Причината за искането на районния прокурор са зачестилите напоследък кражби и грабежи спрямо жители на малки населени места в региона и на основание чл. 145 ал. 1 от Закона за съдебната власт.

Районният прокурор Гергана Мутафова е предложила на срещата да бъде извършен актуален анализ на криминогенната обстановка, интензитета на извършване на престъпленията против собствеността и личността на гражданите, изясняване на причините за това, както и дали има създадена оптимална организация от ОД на МВР-Пловдив за охрана на обществения ред.

„Настоявам да бъде изготвен регистър на съществуващото видеонаблюдение в малките населени места, което означава да се провери как се експлоатират съоръженията, дали има технически негодни и възможностите за рехабилитацията им“, уточнява Гергана Мутафова, районен прокурор на Пловдив. Предложено е на срещата да се дискутира състоянието на уличното осветление и предприемането на мерки за подобряване на външната инфраструктура в тези райони.

Предстои областният управител на Пловдив Здравко Димитров да насрочи срещата между представителите на прокуратурата, полицията и кметовете.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст