СГП постигна присъда от 5 г. затвор за мъж присвоил 2 242 000 лева

Затвор

На 15 март 2016 г., по внесен от Софийска градска прокуратура обвинителен акт, Софийски градски съд осъди Георгиос Поликарпос на 5 г. затвор за присвояване на 2 242 000 лева. Той беше признат за виновен за това, че от май 2009 г. до май 2010 г. в гр. София при условията на продължавана престъпна дейност е осъществил престъпление по чл. 206, ал. 3, вр. чл. 26, ал. 1 от НК.

През посочения период Поликарпос бил пълномощник на търговско дружество „Дизайнбилд” ЕООД. В това си качество подсъдимият можел да представлява дружеството пред всички банки в страната, както и да извършва действия на разпореждане с откритите на името на „Дизайнбилд” банкови сметки. Така той можел да тегли без ограничения фирмени пари.

Поликарпос решил да се възползва от положението си, като присвои за себе си крупна парична сума. Така той периодично започнал да посещава офиси на банкови институции, в които дружеството, което представлявал, имало открити банкови сметки. Всеки път теглил различни суми, които задържал са себе си. По този начин за около година източил и присвоил над 2 милиона и 200 хиляди лева.

Впоследствие в дружеството била извършена ревизия. Установена била липсата на крупни парични суми, които не са били свързани с търговската дейност на фирмата.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст