ВСС изрази несъгласие с медийните атаки срещу ръководството на СГС

ВСС - заседание

 Висшият съдебен съвет изрази несъгласие със зачестилите медийни атаки срещу ръководството на Софийския градски съд. Съдебните кадровици изслушаха председателя на съда и неговите заместници, но не бяха единодушни в оценката си за работата на Калоян Топалов.

Сравнително спокойно протече дебатът по отчета, който в спешен порядък ВСС поиска от Калоян Топалов. Напрежението се покачи, когато той и екипът му си тръгнаха след двучасовото изслушване и съдебните кадровици трябваше да решат как да финализират процедурата – с положителна оценка, с благодарност или просто с "приемаме го". Различието дойде по линия на оценката, но и на осъждането на медийните атаки, които вече са ежедневни по отношение на СГС.

Именно заради тях Калоян Топалов образно обясни, че той и екипът му, както и редовите съдии, се чувстват като на война, но и самотни заради липса на подкрепа от страна на ВСС. Топалов декларира, че това няма да го демотивира и че със заместниците му са решени да отстояват авторитета на съда с всички законни средства. За СГС, който той пое след дългогодишно свободно падане, Топалов заяви, че днес е място, в което се диша свободно, съдиите си помагат, а самият той се чувства свободен човек.  А сегашното напрежение около СГС се създавало, по думите му, от кръгове, които нямат интерес ключовата съдебна институция най-после да заработи нормално.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст