Бъчварова подкрепи искането за отстраняване кадрите на ДСБ

Парламент Румяна Бъчварова

Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова подкрепи искането на парламентарната група на ГЕРБ за отстраняване на кадрите на ДСБ от властта.

Тя също така уточни, че няма конфликт между парламентарната група и между премиера Бойко Борисов. „Изходът е да се разграничи този, който иска да бъде в опозиция. Не може друг да решава проблемите на един човек, който не знае да реши своите собствени. Винаги има възможност за предсрочни избори, но в момента точно – не. Проблемът е там, където не може да се вземе решение какво е политическото определяне. Нека всеки, който има цели, да говори за тях, защото другото би било спекулация, ако аз ги тълкувам", каза още Бъчварова.

Тя обаче защити заместника си в МВР Цвятко Георгиев. Той бе сред обявените за хора на ДСБ във властта в списъка на ПГ на ГЕРБ от вчера.

"Очевидно има напрежение в коалицията, но ние с г-н Цвятко Георгиев работим много добре", обясни Бъчварова и припомни, че заместникът ѝ е в МВР от времето на служебния кабинет и затова няма как да е кадър на ДСБ. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст