ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Депутат от ГЕРБ призова прокуратурата да се заеме с Пеевски

методи андреев

Моделът "КОЙ" се пропуква и сега е моментът прокуратурата и останалите компетентни органи да си влязат в ролята и да проучат откъде е натрупал състоянието си Делян Пеевски. Това заяви депутатът от ГЕРБ Методи Андреев пред БНР.

Той изрази съмнение в твърденията му, че народният представител от ДПС се отказва от бизнес проектите си в България. "Аз дълбоко не вярвам, че това, така, с една декларация ще стане. Актуалната тема в България в момента е – какво се случва с модела "КОЙ"? Има ли в държавата желание и сериозно намерение в прокуратурата да се стигне докрай, т.е. да се изясни, как така се случи да се постигне американската мечта в България, в лицето на Делян Пеевски, как той постигна тези големи успехи… въпросът е следният, че моделът "КОЙ" е в отстъпление. Даже и да е проформа, сега е моментът това, което задаваме като въпроси, да бъдат задавани на съответните органи, така че да получим истински и този път ясен отговор", настоя Андреев.

Според него парламентарната група на ГЕРБ е изпуснала нервите си, като е поискала изтегляне на хората на ДСБ от властта. "Сегашното управляващото мнозинство, с неговото дясноцентристко ядро от партии, членки на Европейската народна партия, е единственият начин, тези предложения на ДСБ и на хора като мен, които имат по-радикално отношение към някои реформи, да се случат. Когато излизаш в опозиция, практически ти губиш позиция в общността, в която можеш най-лесно да прокараш своите политически възгледи. В този смисъл казвам, че това беше грешна стъпка на ДСБ. По-добре беше те да останат в мнозинството и да говорят също толкова критично по отношение на някои практики", обясни депутатът от гражданската квота на ГЕРБ. .

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст