ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Бюджетът дава нови 88 хил. лв. за “Бургас-Александруполис”

Парламент Владислав Горанов

Нови 88 хил. лв. ще бъдат отпуснати на българската компания за реализацията на спрения преди четири години проект за строеж та петролопровода "Бургас-Александруполис". Предложението е дошло от финансовия министър Владислав Горанов и е предадено за разглеждане от Министерския съвет, в началото на април.

Поисканият финансов ресурс е предвидено да послужи за вдигане на капитала на "Проектна компания нефтопровод Бургас – Александруполис БГ" ЕАД, която е акционер в международната проектна компания "Транс Болкан Пайплайн Б. В.", регистрирана в Амстердам. Акционерното участие в нея са руски компании с 51%, а 24.5% са гръцко участие.

Парите са предвидени за "поемане на евентуални разходи при възможна данъчна ревизия на четирите закрити юрисдикции на компанията в Холандия, Русия, България и Гърция, пише в доклада на Горанов.

От ноември 2015 г., че България съди Русия и Гърция за отказа им да ликвидират общата компания "Транс Болкан Пайплайн". Тогава в компанията бяха вкарани 38 хил. лв., за да продължи да изпълнява ангажиментите си в проектната компания, докато върви стартираното съдебно производство пред търговския съд в Холандия за ликвидация на смесеното дружество.

Поисканите сега средство се предвижда да бъдат дадени от централния бюджет на финансовото министерство, което е собственик на "Проектна компания нефтопровод Бургас – Александруполис БГ" ЕАД, за да увеличи капитала му.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст