Проф. Джузепе Консоло: „Аз защитавах името на една държава“

Джузепе Консоло в Главна прокуратура

На 31 март 2016 г. главният прокурор Сотир Цацаров се срещна с проф. Джузепе Консоло, защитник на българския гражданин Сергей Антонов в процеса за атентата срещу папа Йоан Павел II. Главният прокурор награди проф. Консоло с кортик на Прокуратурата на Република България – „За заслуга“, в знак на уважение и признателност за работата му като защитник на Сергей Антонов. „Аз защитавах името на една държава. Страна, която не заслужава това петно“, заяви проф. Консоло.

След срещата г-н Цацаров присъства на конференция на тема: „Атентатът срещу България – истината“. Мероприятието е организирано от Института за стратегии и анализи по повод 30-годишнината от оправдателната присъда на Сергей Антонов. Главният прокурор на Република България ще предостави на организаторите на конференцията 35 диска със записи от процеса срещу Сергей Антонов. Дисковете съдържат разпити на български следователи и италиански съдии-следователи, пресконференции и интервюта в чуждестранни медии от процеса за атентата срещу папа Йоан Павел II.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст