ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

10 години може да лежи китайката, опитала да набута 400 лв. в джоба на полицаи

Левове

Трима служители на „Икономическа полиция” се е опитала да подкупи китайката Л.С. в Кърджали. 400 лева рушвет трябвало да стигнат Алпер Мюмюн, Радослав Узунов и Пламен Данев да си затворят очите за стоките менте, които били открити в търговския обект, съобщава 24rodopi.com.21-годишната китайка със статут на постоянно пребиваващ в страната бе задържана на 28 март при операция на „Икономическа полиция”. Служителите извършили проверка на специализиран магазин за китайски стоки, който е един от най-оборотните в града край Арда. В търговския обект се продавали дрехи, играчки и други артикули.

Полицаите действали по сигнал от фирми за наличие на фалшиви стоки от реномирани марки, разкриха за 24rodopi.com отлично осведомени източници. В склад към магазина са открити десетки парфюми и музикални слушалки. В опит да осуети проверката, Л.С. бутнала в джоба на полицая Алпер Мюмюн пачка банкноти. Служителят на „Икономическа полиция" не се докоснал до парите, а уведомил незабавно дежурния разследващ полицай. 21-годишната жена, чиито родители управляват магазина, била задържана.

От вчера 21-годишната Ли е с подвигнато обвинение от прокуратурата, което предвижда до 10 години затвор. Днес в магазина, който е собственост на баща й, семейството го нямаше.
А полицаите, отказали подкуп, не допускат, че може да се изкушат, колкото и да е голяма сумата. „В крайна сметка дали са 50, 100 или 200 лева – това е престъпление”, коментира пред Нова телевизия Радослав Узунов – началник група към сектор „Икономическа полиция” – Кърджали.

„За съжаление монетата има две страни, някои като нас не се поддават на такива изкушения, други явно се поддават”, обяснява Пламен Данев – инспектор към сектор „Икономическа полиция” – Кърджали.

„Според мен да вземеш подкуп или да не вземеш е въпрос на личен избор и всеки служител предварително трябва да е взел това решение. Аз съм решил сам за себе си да не взимам подкупи”, на мнение е Алпер Мюмюн – оперативен работник към сектор „Икономическа полиция” – Кърджали.

Според полицаите е нужна промяна в заплащането, която да мотивира всички техни колеги да са честни в работата си.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст