ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Никой не е потърсил “Мосак Фонсека” за разследване на офшорките

мосак фонсека

Един от основателите на панамската адвокатска кантора "Мосак Фонсека", която беше засегната от голямо изтичане на данни за офшорни дейности, каза, че никой още не се е свързал с неговата компания по повод разследванията.

"Ние сме тези, които подадохме жалба пред властите", заяви Рамон Фонсека пред германския в. "Билд". "Всеки път, когато има нещо във вестниците, властите обявяват, че ще започнат разследвания. Ние оказваме пълно сътрудничество, но още никой не се е свързал с нас", поясни той.

По думите му изтичането на над 11,5 млн. имейла на фирмата е станало в резултат на хакерски действия от компютър в чужбина, а не при пробив отвътре. Фонсека, който е бил висш правителствен служител в Панама до март, заяви, че знае от коя страна е била извършена хакерската атака, но не му е позволено да разкрие това.

Според него "хиляди юристи по света" се занимават със същата "напълно законна" дейност като неговата фирма, която е специализирана в създаването на офшорни компании. Той каза, че повечето офшорни компании не са в Панама, а в други юрисдикции, включително Великобритания, САЩ и Британските Вирджински острови.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст