Бургазлията Пламен Радев, ръгал с нож Георги Атанасов , се размина със затвора, ще плати само 9 хил.лв.

Съд - Бургас

Бургазлията Пламен Радев, който преди две години наръга съседа си Георги Атанасов с нож в корема и дясната предмишница, се размина със затвора, но ще трябва да плати 9 хил.лв. глоба заради хулиганското си поведение. Това реши Бургаският районен съд.

Магистратите освободиха 42-годишния Радев от наказателна отговорност, считайки, че е действал при неизбежна самоотбрана. Той обаче ще плати 7 хил.лв. обезщетение на пострадалия Георги Атанасов и 2 хил.лв.глоба, сочи Флагман.

Припомняме, че на 16 юни 2014 година Пламен Радев нападна с нож съседа си Георги Атанасов, заради това, че семейството на Георги подало жалба за лаещото куче на Пламен(ВИЖ ПОДРОБНОСТИ). Пламен няколко дни по-рано намерил колата си с нарязани гуми и бил убеден, че това е дело на Георги, който се славел с прочути подвизи в ж.к.“Изгрев“.

Във въпросния ден Радев във видимо нетрезво състояние започнал да удря по входната врата на съседния апартамент, като при отваряне на вратата от собственика – Георги Атанасов го намушкал с нож в корема.

Атанасов се върнал в жилището си, взел телескопична палка и нанесъл няколко удара по главата на Пламен Радев. При повторното спречкване на междуетажната площадка, Пламен извадил втори нож и отново намушкал Георги в областта на дясната предмишница.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст