ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Дадоха на съд Васил Колев, причинил смърт по непредпазливост на двамина

Прокурор

Окръжна прокуратура – Сливен предаде на съд Васил Колев, който е обвинен в това, че  на 6 септември 2015 г., на път, на територията на Община Сливен, преди разклона на с. Камен, посока от гр.Сливен към гр.Ямбол, при управление на лек автомобил, нарушил правилата за движение, като не съобразил скоростта на движение на автомобила с релефа на местността, като е превишил скоростта на движение на автомобила, управлявайки с скорост от 150 км/час при наличие на забранителен пътен знак, разрешаващ движение с 60 км/час, и по непредпазливост причинил смъртта на двама души – престъпление по чл.343, ал.3, прел.2, вр. с ал.1 , б.„в“, вр. с чл.342, ал.1 от НК.

Около 21.10 ч. на горепосочената дата, лекият автомобил, управляван от Колев, в който пътували той и още трима, приближил разклона за с.Камен. Подсъдимият Колев, който познавал много добре участъка от пътя и знаел, че следва ляв завой, не съобразил скоростта на лекия автомобил. Движейки се с явно превишена скорост, автомобилът станал неуправляем и загубил страничната си устойчивост. Ударил се в левия крайпътен скат, завъртял се и отново се ударил в същия скат. След този удар, автомобилът се преобърнал и достигнал десния скат, където се ударил и спрял в дясната канавка. В резултат на ударите двама от пътуващите починали.

За това престъпление, извършено по непредпазливост, законодателят е предвидил наказание лишаване от свобода в размер от 3 г. до 15 г., както и лишаване от право да се управлява MПС.

Окръжен съд е насрочил съдебното заседание за 13.05.2016 г.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст