Директорът на СДВР: Акцията в „Плаза” беше подготвяна два месеца

линия на полицията

„Знаете, че това пространство (пласирането на наркотици) не търпи вакуум – има търесене и винаги ще се намерят лица, които да предлагат”, коментира пред bTv директорът на СДВР. На въпроса проверява ли се информацията, че полицаи от 7 РПУ са покровителствали разпространението на наркотици в дискотека „Плаза” Младенов отговори, че всеки подобен сигнал се проверява от дирекция „Вътрешна сигурност” към МВР.

Младен Маринов призова граждани и собственици на заведения, които имат информация за пласиране на дрога, да подават информация в СДВР. Междувременно Специализираният съд отложи за утре гледането на мярката на двамата задържани, които останаха в ареста. Все още се уточнява и видът на наркотика. Той напомни, че скоро бяха задържани двама полицаи за продажба на наркотици. Те все още са в ареста и ще бъдат уволнени, уточни директорът на столичната полиция.

Таксиметровият шофьор, който миналата седмица уби 29-годишната си приятелка в София, предизвика катастрофа и после избяга, все още се издирва. По информация на полицията той не е преминал границата.

Директорът на СДВР обяви още, че кризата с нелегалните мигранти в София е овладяна и към момента ситуацията в столицата е спокойно. Преди дни са задържани в София 30 нелегални мигранти, съобщи той.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст