ДСБ поиска оставката на Московски

Лидерът на "Демократи за силна България" (ДСБ) Радан Кънев

ДСБ ще поиска оставката на министъра на транспорта Ивайло Московски заради корупционния скандал в Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация". Това обявиха на пресконференция лидерът на партията Радан Кънев и заместникът му Атанас Атанасов.

Те призоваха още в ГЕРБ да не си предават отговорността и да не се надяват, че скандалът ще отшуми само с изключването от партията на арестувания  Цветелин Цветанов.

"Министърът на транспорта трябва да подаде оставка, тъй като всички факти и обстоятелства говорят, че е имало информация до него за корупционните схеми и никой не е взел решение. Освен това точно той е назначил директора на ДАИ", добави Атанасов. От ДСБ имали още сигнали по случая, които обещаха да предадат на проверяващите органи.

Радан Кънев обяви, че в ДАИ са съществували две корупционни схеми – една контролирана от ГЕРБ и една от ДПС. "Какво се случва със схемата на ДПС? Или може би хората от ДПС натопиха хората на ГЕРБ", попита лидерът на ДСБ. Според него в Благоевград, Хасково и Видин са издавани на разрешителни за превоз на хора и товари само на партийни членове от тези две формации, което е "моделът за политическо овладяване на бизнес".

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст