Фалшиви ченгета арестуват и ограбват хора в Панчарево

човек с белезници

Фалшиви полицаи арестуват и ограбват хора в Панчарево. На 6 април двама мъже се представили за служители на реда и поискали документите на две семейства сирийци, едно от които с дете, докато вечеряли край езерото. Накрая арестували един от тях със свинска опашка, съобщава Нова телевизия.„Поискаха ми личната карта”, разказа сириецът Махмуд Балхус. Заедно със съпругата си и другата двойка той вечерял на брега на езерото.  Мъжете били в униформи и с нашивки. Представили се за полицаи, а единият дори имал пистолет.

Мъжете заявили на Махмуд, че се съмняват, че трафикант на имигранти. Така проверили документите на всички и поискали телефоните и парите им.  Взели дори малкия и големия талон на автомобила на Махмуд, след което го арестували като му обяснили, че ще го изпратят в лагера за временно настаняване в Бусманци.

Качили го в автомобила и потеглили.  След 300 метра спират и казват на Махмуд да слезе, за да го развържат.  Така сириецът се оказал сам и завързан на пътя, без кола, пари и телефон. Малко по-късно го намерили приятелите му. След това се обадили в полицията.

23-годишният Махмуд живее в София от три години. Собственик е на дюнерджийница. След случката трябва да работи двойно, тъй като мнимите полицаи задигнали оборота му, а колата тъкмо купил преди 2 дни. Признава, че дни по-късно той и семейството ми все още ги е страх.

Междувременно от МВР заявиха, че мъжете, арестували Махмуд, вече са задържани. От там потвърдиха, че са се представили за полицаи.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст