Постоянна мярка за неотклонение “ задържане под стража” спрямо рецидивист за кражба на златни накити

арест

На 11 април 2016 г. по искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът взе постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Никола Б., на 28 години от гр. Димитровград, привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че в съучастие с две неустановени лица, като съизвършител, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот, отнел чужди  движими вещи от владението на другиго, без съгласието му, с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието е извършено при условията на опасен рецидив – престъпление по чл.196, ал.1, т.2 във връзка с чл.195, ал1, т.3 във връзка с чл.194, ал.1 във връзка с  чл.20, ал.2 във връзка с чл.29, ал.1 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното срещу Никола Б. досъдебно производство е установено, че същия на 6 април 2016 г. в село Бял Извор, община Опан, с цел да набави за себе си финансови средства, заедно с две неустановени до момента лица, взломил вратата на недвижимия имот – къща, влязъл в дома на пострадалия, и отнел златни бижута.

Никола Б. е бил осъждан многократно за извършването на тежки умишлени престъпления от общ характер, като ефективно е изтърпявал наложените  му наказание „лишаване от свобода”. Престъпното деяние е извършено в изпитателния срок в размер на 11 месеца и 25 дни при постановено условно предсрочно освобождаване от Затвора-Стара Загора.

В хода на разследването под ръководството на Районна прокуратура – Стара Загора се установява самоличността на съучастниците на Никола Б.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Никола Б. е извършил престъплението, за което са привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Никола Б. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст