ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

11 години затвор за банкова касиерка, присвоила 271 534,23 лева от сметките на 191 клиенти

Към затвора

Днес, 14 април 2016 г., по внесен от Софийска окръжна прокуратура обвинителен акт срещу Николинка Станиславова Младенова от Костинброд за извършено длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай, Софийски окръжен съд постанови осъдителна присъда.

Състав на съда наложи на подсъдимата наказание лишаване от свобода за срок от 11 години, което следва да бъде изтърпяно в затвор при строг режим, както и конфискация на част от имуществото, и лишаване от права за срок от 11 години.

Николинка Младенова е обвинена в това, че в периода от 7 декември 1998 г. до 7 май 2002 г., в гр. Костинброд, като касиер в Банка „ДСК“ – клон – Костинброд, е присвоила 271 534,23 лева от сметки на 191 клиент на  банката.

След извършване на престъплението, през май 2002 г. подсъдимата се е укрила, което е наложило разследването срещу нея да бъде спряно до откриването й. Същата е установена от органите на МВР едва на 13 септември 2009г., когато в центъра на София е била случайно разпозната от бивш служител на РУ-МВР – Костинброд.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст